Kom i gang med krypto

Denne del af min krypto guide vil fokusere på følgede;

1. Hvordan du rent faktisk kommer igang med krypto, atlså det at få oprettet en wallet og købt dine første coins/tokens. Dette selvfølgelig på bedste og billigste vis.

2. Gode råd omkring sikkerhed og opbevaring af dine coins/tokens fremadrettet

Jeg vil starte med at sige, at der findes tusinder af forskellige coins/tokens, og et hav af måder at handle og opbevare disse på. For at gøre denne guide så simpel så mulig, har jeg valgt at fokusere på de mest udbredte og sikre metoder brugt i Danmark. Jeg har også valgt at fokusere på køb af top coins/tokens som fx. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Dogecoin, og Solana. Har du brug for at handle en specifik mindre udbredt krypto, er det værd at undersøge på hvilken platform denne handles, inden du overfører penge til en bestemt børs.

Køb af krypto, via bankoverførsel, med kort, eller via kontanter.

Muliged a) Via en krypto børs og med bankoverførsel. Dette vil være den bedste og billigste metode for langt de fleste personer. Jeg vil her foreslå at du opretter en konto hos Binance, som er verdens førende krypto børs. De har et lavt handelsgebyr på kun 0,1%, og benytter du mit link, kan du handle til kun 0.09%. Der er enkelte andre børser som tilbyder lignende lave gebyrer, men på langt de fleste børser vil du skulle betale mellem 0,2 og 1%. Derudover har Binance enorm volume, og mange coins/tokens listet, hvilket gør det let at handle præcis den coin/token, som du ønsker til markedspris.

Det er meget simpelt at oprette en konto hos Binance. Du skal dog være opmærksom på, at Binance kræver at du går igennem en KYC process for at oprette en konto (Know Your Customer). Dvs. udflyder personlig information, samt uploader kopi af pas, samt et dokument som bekræfter din addresse. Der er enkelte børser som fx. Bybit hvor KYC kun er et krav, om du sætter penge ind via bankoverførsel eller via betalingskort, hvor du altså teoretisk kan have en annonym konto sålæmge du kun indsætter krypto og hæver krypto.

Når din konto er oprettet, er det tid til at indsætte nogle penge, og få købt noget krypto. Her vil jeg anbefale at du laver en bankoverførsel. Binance tager et gebyr på €1 pr. overførsel, så dvs. hvis du fx. indsætter hvad der svarer til €500, så betaler du 0,2% i gebyr, omvendt om du indsætter penge via betalingskort vil gebyret typisk være på omkring 2%, altså ca. €10 om du insætter €500. Det tager typisk en hverdag at lave en bankoverførsel til Binance, hvor omvendt en betaling med kort vil gå igennem med det samme.

Mulighed b) Er det krypo som du skal bruge til fx. købe en NFT, betale på en hjemmeside, eller lignende, og hvor det måske drejer sig om et mindre beløb. Så er vil det i mange tilfælde være hurtigere om mere simpelt.

Mulighed c) Du har kontanter, som du ønsker at veksle til krypto uden at nogen myndigheder eller virksomheder får indblik i dine financielle forhold.